© MAD 2010

RESTAURATIE RIJKSMONUMENT ZUIDERPARK 26

Groningen, 2007/2008

Uit 1881 stamt deze prachtige neoclassicistische villa, een rijksmonument met een zeer hoge cultuurhistorische waarde en welke geheel naar de eisen van nu is gemoderniseerd. Een bijzonder pand op een markante plek in Groningen, welke door de roomwitte kleur en okergele belijsting zeer imposant oogt en tegelijk toegankelijk en vriendelijk.

Dit woon- en / of werkpand nodigt door de sfeer, ruimtelijkheid en de met zoveel liefde behandelde details uit tot intens genieten….

Een rondleiding door dit statige rijksmonument:

Bij binnenkomst in de grote hal met statige trap en vele raampartijen in glas en lood ademt men gelijk de neoclassicistische stijl. De hal biedt toegang tot diverse vertrekken op de begane grond, waaronder de ruime living met serre, een praktijkruimte met eigen ingang en wachtruimte en moderne keuken. Alle ruimtes zijn voorzien van prachtige glas en lood ramen, in ere herstelde kozijnen en deuren en prachtige parketvloeren.

Via de statige trap betreed men de riante overloop en is er toegang tot een aantal slaap- en werkvertrekken, waarvan de masterbedroom toegang geeft tot het ruime balkon. Alle kamers zijn voorzien van parketvloeren, hoge plafonds en sierlijke details. Voorts vindt men hier de royale moderne badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafels.

De zolder is een open hoge ruimte die zich over het hele pand uitstrekt met alle oude balken in het zicht en het souterrain is van oudsher in een vijftal ruimtes ingedeeld en is behalve voor de CV- installatie zeer geschikt voor opslag, werkplaats en / of archief.